top of page
AH8I7136.jpg

Carla Stals

“Ik gun elke opvoeder dat hij werkt vanuit kracht in plaats van (on)macht en dat van daaruit het kind al zijn talenten kan ontwikkelen: daar klopt mijn hart sneller van”!

R-trans.png
R-trans.png
R-trans.png

Ik werk al 30 jaar met kinderen, (pleeg)ouders en hun schoolcontext. Sinds 2012 heb ik mij gespecialiseerd in Verbindend Gezag    & Geweldloos Verzet. Ik ondersteun (pleeg)ouders, professionals, leerkrachten en schoolteams in het aanpakken en voorkomen van moeilijk gedrag bij jongeren. Het versterken van innerlijke kracht, herstel van relatie, gezag neerzetten vanuit een collectief, verzet als “strijd” in het belang van het kind, de illusie van controle loslaten, doen wat je zegt en zeggen wat je doet ….zijn enkele thema's in de training en coaching. Ik maak deel uit van het Nederlands netwerk van kartrekkers Nieuwe Autoriteit & Geweldloos Verzet alsook het vormingsnetwerk van trainers in België (NAGVopschool). 

Naast Verbindend Gezag    & Geweldloos Verzet heb ik me toegelegd in het contextueel werken en werk ik veelal rondom gehechtheid, trauma en veerkracht. 

De naam ‘Verbindend Gezag’   is bedacht door Eliane Wiebenga en Hans Bom van het Lorentzhuis, centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie te Haarlem. Ik ben ontzettend blij dat ik deze naam mag gebruiken voor hetgeen waar ik voor sta en uit wil dragen. Klik hier voor hun artikel in het Tijdschrift voor Psychotherapie, waarin de term en het gedachtegoed 'Verbindend Gezag' helder wordt toegelicht. Klik hier voor een mooi artikel over het onderwijs.

Hilde Leonard is “het hart” van het vormingsnetwerk NAGV op school. De titel  “Samen sterker in gezag“ is door haar bedacht en zij heeft mij enorm geïnspireerd. NAGV is haar belangrijkste werkinstrument.

Hieronder een kort filmfragment van Eliane Wiebenga. Zij was samen met Paul Verhaeghe spreker op een thema-avond over autoriteit in debatcentrum "de Balie" in Amsterdam en licht kernachtig Verbindend Gezag, gebaseerd op geweldloos verzet, toe."

bottom of page